2017-10-31 13:19:35• hírek • Bede Emőke

Ingyenes otthoni egészségügyi ellátásra pályázhatnak a nyugdíjasok

Darius Filip megyei prefektus a Szatmár Megyei Egészségügyi Biztosítóház képviselőjét fogadta kedd délelőtt.

Amint az intézmény képviselője beszámolt róla, a biztosítóház visszatéríti az otthoni egészségügyi kezelések költségét azon páciensek számára, akik biztosítottként szerepelnek az adatbázisan.

Ehhez egy ajánlásra van szükség a kórházi szakorvostól vagy a háziorvostól, melyben az előírt kezelésekről és ezek időtartamáról rendelkezik. Ezt az ajánlást a páciensnek vagy egy rokonának be kell vinnie a biztosítóház székhelyére, maximum öt nappal a kórház elhagyása után.

Ezen az orvosi ajánláson kívül a páciensnek szüksége lesz még egy kitöltött formanyomtatványra és egy fénymásolatra a kérelmező személyi igazolványáról. Amennyiben nem a páciens, hanem hivatalos képviselője kérelmezi az otthoni egészségügyi ellátást, a beadandó papírok mellé csatolni kell egy közjegyző által hitelesített felhatalmazást is. Ezen felül szükség van egy pontosan összeállított dossziéra is, mely tartalmazza az eddigi orvosi kezelések és vizsgálatok dokumentációját (kórházi kibocsátók, laboranalízisek, röntgen felvételek, stb.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: